Omgang

Hoe ga je met domme mensen om

 Ten eerst is het belangrijk je ervan bewust te zijn dat slimheid genetisch is en wat dus wil zeggen dat niet iedereen deze eigenschap bezit. Je kunt iemand die niet slim is wel veel leren vooral wanneer deze mensen nog jong zijn maar tussen de 40 en 45 jaar zal je dit echter niet meer lukken. Een dom mens van gedachten veranderen gaat immers niet meer omdat ze al te lang op een en dezelfde manier hebben geleefd en zich niet eens van hun domheid bewust zijn. Houd er ook rekening mee dat slimme mensen die uit een slimme familie komen meestal een goed opvoeding en een goede opleiding hebben gehad waar misschien domme mensen alleen maar van hebben kunnen dromen. Slimme mensen denken ook altijd positief daarentegen domme mensen vragen zich af waar ze het allemaal aan te danken hebben kijken zeer negatief tegen het leven aan. Herinner jezelf dus altijd dat jij onder de gelukkige behoort die de slimheid hebben geërfd en dat niet iedereen hiervan in het bezit is. Wees vriendelijk en neem ze met een korreltje zout, slim zijn wordt namelijk niet vastgesteld door de opleiding of opvoeding ook al heeft dit uiteraard een enorme invloed over de ontwikkeling van de persoon en zijn gedrag.

online casino'sProbeer een dom mens nooit ergens van te overtuigen. Zij zijn immers niet in het bezit van de logica waarmee jij door het leven wandelt en ook al kun je jou punt overduidelijk bewijzen zij zullen toch altijd gelijk hebben! Wanneer je in zo´n situatie terecht komt is het beter om het laten voor wat het is om niet gefrustreerd te raken. Het is niet jou taak om domme mensen slimmer te maken, dus houd je rustig en geniet van het leven.

 

Houd er rekening mee dat wat jij dom noemt misschien wel helemaal niet zo is. Het is namelijk zo dat iedereen verschillende eigenschappen bezit en waar jij misschien heel slim in bent een ander daar geen fluit verstand van heeft. Maar ditzelfde geldt natuurlijk ook voor jou wat jij als een dom mens ziet kan op andere gebieden misschien wel heel slim zijn. Vergis je dus niet, het is niet alleen slim of dom zijn, er zit ook een middenlijn tussen wat je zou kunnen verbazen.

Ga nooit een gesprek aan met domme mensen wanneer je ervan overtuigd bent dat ze je niet begrijpen of er niet voor open staan. Wees altijd vriendelijk zonder diep op een gesprek in te gaan wat later meer op een strijd zal gaan lijken. Maak het je ook niet moeilijk om een gesprek aan te gaan waar domme opvattingen de hoofdrol spelen, dat zal je zonder meer een hoop frustratie besparen.

Neem de meningen van een domme persoon nooit persoonlijk en zodra je voelt dat je je emoties niet meer kunt beheersen neem dan vriendelijk afscheid en vertrek. Het is namelijk gezonder voor jezelf en voor je geest om een gesprek om een nette manier te beëindigen en je emoties intact te behouden. Sommige domme mensen hebben er zelf geen idee van wat ze kunnen veroorzaken maar zijn in wezen eigenlijk niet slecht.

 

Meer informatie

Meer informatie kun je hier op smh-40-45.nl maandelijks vinden waar we de verschillende onderwerpen over de Stupid Minded Humans uitgebreid zullen bespreken. Mocht je echter hulp nodig hebben of meer informatie van ons willen ontvangen, stuur ons dan een email met je gegevens en de vragen die je over dit thema hebt. Wij zorgen er dan voor dat je zo spoedig mogelijk antwoord van ons ontvangt.